Å tømme cache

Hva er cache?

Cache er en lagringsplass hvor informasjon (data) som ofte brukes blir midlertidig lagret, slik at du har raskere tilgang til de nettsidene du bruker mest.

Hvorfor må jeg av og til tømme cache?

Dette kommer av at nettsiden du prøver å åpne har blitt oppdatert, mens cachen som er lagret i din nettleser er for den eldre utgaven. Da nytter det ikke å laste inn siden på nytt («refresh»), fordi nettleseren din prøver å laste den eldre versjonen. Når alt av cache er tømt, vil nettleseren hente den nyeste utgaven fra serveren, slik at du får mest mulig oppdatert informasjon.